Pavillon de Verre
Le temps à l'œuvre

Musée du Louvre-Lens
2013

ClientMusée du Louvre Lens

LocationLens, France

DateDec. 2012 - Oct. 2013

Size850 m2

ScopeScenography and design

Project leaderLucie Dorel, Mathieu Muin

CuratorsPierre-Yve Le Pogam

Multimediaon-situ

SignageNorm

LightingArup + ACL

Photo creditPhilippe Chancel, Jannick Jeremy, Luc Boegli, Hufton-Crow

For the scenography of the « Pavillon de Verre », place of deepening and extension of the Galerie du Temps, Studio Adrien Gardère created two new "bubbles" in response to the central structural one at the heart of the pavilion, to host future temporary exhibitions. These « bubbles » reconfigure the space of the « Pavillon de Verre », creating games of circulation, contemplation and rest and games of perspective both on and from the park. Inside each of them are displayed the temporary exhibition’s themes. Some of the works of art are exhibited outside these bubbles, as transition points within the exhibition.

 

The first exhibition of the « Pavillon de Verre », « Le Temps à l'œuvre » — a year long temporary exhibition — displayed around 80 works of art dedicated to the perception of time in the course of history and cultures.

StudioAdrienGardere_Sceno_Le_Temps_a_loeuvre_2013
StudioAdrienGardere_Louvre_Lens_Le_Temps_a_loeuvre_2012_Jannick_Jeremy
StudioAdrienGardere_Louvre_Lens_Le_Temps_a_loeuvre_2012_StudioAdrienGardere
StudioAdrienGardere_Louvre_Lens_Le_Temps_a_loeuvre_Hufton_Crow

ClientMusée du Louvre Lens

LocationLens, France

DateDec. 2012 - Oct. 2013

Size850 m2

ScopeScenography and design

Project leaderLucie Dorel, Mathieu Muin

CuratorsPierre-Yve Le Pogam

Multimediaon-situ

SignageNorm

LightingArup + ACL

Photo creditPhilippe Chancel, Jannick Jeremy, Luc Boegli, Hufton-Crow